24 February Nieuws, preken, bijbelse dagboeken en videos

Spurgeon Preken In Het Nederlands

Spurgeon preken, leerredes, toespraken, geschriften en krantenknipsels in het Nederlands.

Spurgeon preken in het Nederlands

CHARLES HADON SPURGEON 1834 – 1892


Welkom, u treft hier de preken en geschriften pagina. Wist u dat dit blog één van de grootste Nederlands-talige database bevat met werken van CH Spurgeon, de Prins der Predikers? Daardoor zal uw zoekopdracht door middel van de zoekbalk dan ook in de meeste gevallen een relevant antwoord geven. (tip) Lees elke dag vertaalde overdenkingen op social media en op dit blog

In het kort over Charles Haddon Spurgeon

Charles Haddon Spurgeon (1834-92) was voor Engeland de bekendste prediker voor het grootste deel van de tweede helft van de negentiende eeuw. In 1854, slechts vier jaar na zijn bekering, werd Spurgeon, toen slechts 20, de predikant van de beroemde New Park Street Church van Londen (voorheen bediend door de beroemde baptiste theoloog John Gill). De gemeente groeide al snel uit hun gebouw en verhuisde naar Exeter Hall, vervolgens naar Surrey Music Hall. Op deze locaties heeft Spurgeon vaak gepreekt voor een publiek van meer dan 10.000 mensen, en dat allemaal in de dagen voor er ook maar enig soort van elektronische versterking was. In 1861 verhuisde de gemeente permanent naar de nieuwe Metropolitan Tabernacle. lees hier de uitgebeide biografie Of kijk rond op dit blog om nog meer te vinden over CH Spurgeon.


 

Spurgeon preken en geschriften in het Nederlands

Ik betreed deze preekstoel niet in de hoop dat misschien iemand uit zijn eigen vrije wil naar Christus zal terugkeren. Mijn hoop ligt in een ander verlangen. Ik hoop dat mijn Meester sommige van hen zal kiezen en zegt: “U bent de Mijne, en u zal de Mijne worden. Ik claim jou voor Mijzelf.” Mijn hoop komt voort uit vrije genade, en niet uit de vrijheid van de wil. – Charles Haddon Spurgeon.

 

Spurgeon preken, leerredes en onderwerpen in het Nederlands.

Diversen
Kerst

 

Leviticus
Ruth
Job
Psalmen
Micha
Zacharia
Mattheus
Markus
Lukas
Johannes
Handelingen
Romeinen
2 Korintiers
Galaten
1 Thessalonicenzen
1 Petrus
1 Johannes
Openbaringen

 

Send this to a friend