24 February Nieuws, preken, bijbelse dagboeken en videos

Opname stem Thomas Spurgeon

Er wordt gezegd dat er nooit geen opname van C. H. Spurgeon is gemaakt, maar zijn zoon Thomas had de identieke spraakkwaliteit van zijn beroemde vader. Vandaar dat de “Edison-Bell Record Company” Thomas Spurgeon overhaalde om zijn vaders laatste woorden van de laatste gedrukte preek uit de Metropolitan Tabernacle uit te spreken en op te nemen.

 

Inleidende woorden van de opname 

Het is echt ten spijt dat er niets van mijn lieve vader’s woorden door middel van de fonograaf bewaard is gebleven. Misschien is het volgende wel het beste voor mij, om als zijn zoon en opvolger, te herhalen wat zijn doorgaande boodschap bleek te zijn. Het zou veertien jaar na zijn dood dan ook niet minder krachtig moeten zijn, want de waarheid van God is onveranderlijk.

Charles Spurgeons woorden uit zijn laatste preek 

Als je het uniform van Christus draagt, zul je bemerken dat Hij zo zacht en nederig is van hart, dat je rust vindt voor je ziel. Hij is de meest grootmoedige kapitein. En er is niemand als Hem onder de schoonste der prinsen. Hij is altijd te vinden in het zwaarste deel van de strijd. Als de wind koud wordt, neemt hij altijd de koude en donkere kant van de heuvel. Het zwaarste eind van het kruis ligt op Zijn schouders. Als Hij ons vraagt een juk op te nemen, dan draagt ​​Hij het ook. Als er iets is dat genadig, edelmoedig, zachtaardig, overtuigend, en overvloedig in liefde is, vind je het altijd in Hem. Zijn dienst is leven, vrede, en vreugde. Oh, ga toch onmiddellijk tot Hem! God helpe u om aan te sluiten onder het vaandel van JESUS ​​CHRISTUS!

Comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to a friend