Selecteer een zoekfilter
Zoek in titel
Zoek in inhoud

Voor iedere avond

27 februari | Bijbels Dagboek Voor Iedere Avond

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Avond”

Wiens uitgangen zijn van ouds, van de dagen van de eeuwigheid. Micha 5:2

De Heere Jezus was vanaf Zijn oorsprong voor Zijn volk hun Vertegenwoordiger voor de troon, lang voordat zij op het toneel van de tijd verschenen. Het was van eeuwigheid dat Hij het verbond met Zijn Vader tekende om te betalen bloed voor bloed, lijden voor lijden, angst voor angst en dood voor dood ten behoeve van Zijn volk. Het was van eeuwigheid dat Hij Zichzelf overgaf zonder een klacht te uiten. Dat Hij vanaf de kroon op Zijn hoofd tot aan Zijn voetzool toe grote druppels bloed zou zweten, dat Hij bespuwd, doorboord, bespot, verscheurd en verpletterd zou worden onder de smarten van de dood. Zijn oorsprong als onze Borg was van eeuwigheid. Sta hierbij stil, mijn ziel, en verwonder u hierover! In de persoon van Jezus hebt u uitgangen die ‘van eeuwigheid’ zijn. Christus hield niet pas van u toen u in deze wereld geboren werd, maar Zijn bemoeiingen zijn met de mensenkinderen voordat er nog enig mensenkind was. Hoe vaak dacht Hij niet aan hen; van eeuwigheid tot eeuwigheid waren zij het voorwerp van Zijn liefde. Mijn ziel, als Hij Zich reeds zolang met uw zaligheid bezig houdt, zal Hij die dan ook niet tot stand brengen? Hij heeft van eeuwigheid al besloten mij te behouden, zou Hij mij dan nu verloren laten gaan? Hij heeft mij als een kostbaar juweel in Zijn handen gedragen, zou Hij mij dan nu door Zijn vingers laten glippen? Hij heeft mij verkoren voordat de bergen geboren waren, of de diepten der zeeën gegraven werden, en zou Hij mij dan nu verwerpen? Ónmogelijk! Ik weet zeker dat Hij niet zolang van mij gehouden zou hebben als Hij niet een onveranderlijke minnaar zou zijn. Als Hij genoeg van mij zou krijgen, was dat al veel eerder gebeurd. Als Hij mij niet had liefgehad met een liefde die diep is als de hel en sterker is dan de dood, dan zou Hij mij al veel eerder in de steek gelaten hebben. O, vreugde aller vreugden, te weten dat ik Zijn eeuwige en onvervreemdbare erfenis ben, die Hem door de Vader gegeven is nog voor de aarde was! Die liefde van eeuwigheid zal deze nacht het kussen zijn waarop ik mijn hoofd neerleg.

Dag gemist? Bekijk hier het hele Dagboek.

Welkom Terug!

Log hieronder in op uw account

Maak een nieuw account!

Vul de onderstaande formulieren in om te registreren op Het Spurgeon Archief

Haal uw wachtwoord op

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.