Geestelijk proeven

Velen die de lekkernijen van Gods Woord zien, gaan eraan voorbij. Zoals die arme hongerige kinderen die we hebben gezien buiten een winkel waar het hartige vlees gewoon voor het venster ligt: ze kunnen het zien en het ruiken, maar ze kunnen het niet eten. Veel van onze toehoorders hebben het gevoel dat ze waarnemen dat er iets in de Bijbel is dat zeer bevredigend en voedzaam is; ze zien het met hun ogen, maar, zoals de mensen van Samaria, proeven ze er zelf niet van. Ja, er zijn sommigen die zo ver weg zijn (wij waren ooit ook zo) dat ze niet willen proeven, want hun gehemelte is zo verdorven geworden dat ze zich voeden met as, hun bedrogen hart wendt hen er van af. Net als de raaf, die geen behoefte heeft aan het zuivere voedsel van de duif, zijn ze tevreden met het aas van de wereld; net als de zwijnen zijn ze tevreden met de schillen en willen niet met het brood van de kinderen worden gevoed. Proeft u wel van de heerlijke beloften uit Gods Woord?

Translate Website

Zoek In Archief

Selecteer een zoekfilter

Steun ons met een donatie

Uw steun helpt Het Spurgeon Archief te onderhouden en reclamevrij te houden.
Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat wij ons werk kunnen voortzetten en dit waardevolle archief vrij houden van reclame en commerciële invloeden. U kunt zelf het bedrag bepalen dat u wilt schenken – u kunt kiezen uit vooraf ingevulde bedragen of zelf een bedrag invoeren dat u passend vindt.

Wij danken u hartelijk voor uw steun en betrokkenheid!

Interne Bladwijzers

Maak een gratis account aan of log in op Het Spurgeon Archief om uw favoriete artikelen met bladwijzers op te slaan en ze later gemakkelijk terug te vinden wanneer u opnieuw inlogt. Zo houdt u uw persoonlijke leeslijst bij en kunt u snel verder lezen waar u was gebleven.

Contact

Over de Auteur

C.H. Spurgeon

Charles Haddon Spurgeon

1834 – 1892 Was een Engelse baptistenpredikant in de puriteinse traditie. Belangrijke onderwerpen uit zijn prediking waren de vergeving van zonden en de noodzaak van wedergeboorte.

Onze Socials: